Τελευταία Νέα

  Καταδικάζουμε την  άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, χημικά, κρότου λάμψης και αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών!

  Αυτό το γεγονός έρχεται μόλις μία μέρα μετά την επικίνδυνη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ!

  Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά τι έρχεται να προστατέψει η πανεπιστημιακή αστυνομία. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει στόχο την προστασία και την ασφάλεια φοιτητών κι εργαζομένων, αλλά τη θωράκιση της απρόσκοπτης λειτουργίας ενός πανεπιστημίου που γίνεται όλο και πιο ξένο απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, του πανεπιστημίου – επιχείρηση που θα οδηγήσει στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των φοιτητών, που θα χειροτερέψει τους όρους εργασίας μας.

  Εντείνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στους αγώνες μας, γιατί γνωρίζουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί και θα φέρει αντιδράσεις. Παίρνουν τα μέτρα τους για να να φιμώσουν κάθε φωνή διεκδίκησης.

  Εργαζόμενοι και φοιτητές μπορούμε, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, να δώσουμε μαζική, αγωνιστική απάντηση. Ν’ ακυρώσουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματά μας.

  Δεν τρομοκρατούμαστε. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τα δικαιώματα μας!