Τελευταία Νέα

  Την Τρίτη 18 Οκτώβρη, φοιτητής έπεσε από το περβάζι παραθύρου του τρίτου ορόφου στο ΑΠΘ λόγω του τρομερού συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα! Να ποια είναι η «ασφάλεια» για την οποία κόπτεται η κυβέρνηση!

  Την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε στους φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Αθήνας από τον υπεύθυνο της εστίας ότι οι φοιτητές δε θα έχουν ζεστό νερό όλο τον χειμώνα λόγω «περικοπών στα πλαίσια της ενεργειακής κρίσης»! Αυτή είναι η «αριστεία» τους!

  Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Τα παραδείγματα που συσσωρεύονται στα ιδρύματα είναι πολλά: Δε γίνονται εργαστήρια λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, απολύονται εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη, οι γραμματείες και οι λοιπές υπηρεσίες των ιδρυμάτων είναι σοβαρά υποστελεχωμένες, η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και δεν έχει δικαίωμα σε δωμάτιο στη φοιτητική εστία και πολλά άλλα.

  Όλα αυτά αποτελούν τρανταχτές αποδείξεις της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τις ανεπαρκείς υποδομές, τις σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό και λοιπό προσωπικό. Δεν δίνεται φράγκο για όλες αυτές τις πραγματικές ανάγκες, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία για να κυνηγάει τους εργαζόμενους και τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για αυτήν ακριβώς την κατάσταση.

  Διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση για μόνιμες προσλήψεις πάσης φύσεως προσωπικού, για σύγχρονες και ασφαλείς αίθουσες και υποδομές, επαρκή και ποιοτική φοιτητική μέριμνα.

  Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη