Τελευταία Νέα

  Για ακόμα μια φορά σέρνουν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ της Cosco στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 11 Μάρτη ο Μάρκος Μπεκρής σέρνεται σε δίκη με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

  • Στέλνουν στα δικαστήρια τις απεργίες των εργαζομένων στην Cosco.
  • Στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Cosco λίγο μετά το εργοδοτικό έγκλημα που έστειλε στο θάνατο το συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή.
  • Στέλνουν στα δικαστήρια τον ίδιο τον νεκρό συνάδελφό τους.
  • Στέλνουν στα δικαστήρια τον αγώνα τους για να έχουν βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Στέλνουν στα δικαστήρια τον αγώνα για να έχουν ΣΣΕ και μάλιστα υποχρεωτική

  Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ο αγώνας των εργατών της Cosco είναι χαραγμένος στο μυαλό μας, ήμασταν μαζί τους στις απεργίες τους – στις κινητοποιήσεις του. Όσο και αν προσπαθούν να τον χτυπήσουν, να τον υπονομεύσουν και να τον συκοφαντήσουν δεν πρόκειται να τους βγει.

  Απαιτούμε να παρθούν πίσω εδώ και τώρα όλες οι απαράδεκτες κατηγορίες από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πείραια και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Εγκληματική είναι η πολιτική που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και τις ανάγκες μας, όχι οι αγώνες για καλύτερα μεροκάματα, ΣΣΕ, όρους υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.