Τελευταία Νέα

    Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε τα ΜΑΤ να υποδεχτούν τους φοιτητές και εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και γκλομπς, προκειμένου να εμποδίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φοιτητές να μεταφέρουν τα δίκαια αιτήματα τους στη Σύνοδο Πρυτάνεων. Η βίαιη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για επικίνδυνη κυβερνητική κλιμάκωση του αυταρχισμού.

    Δεν είναι η πρώτη φορά. Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα φοιτητών κι εργαζομένων προχωράει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής, για να μας κρατούν φοβισμένους και αδρανοποιημένους.

    Θεωρούμε απαράδεκτη και την άρνηση του εκπροσώπου της συνόδου των πρυτάνεων να καταδικάσει το γεγονός. Φαίνεται ότι οι πρυτανικές αρχές είναι αποφασισμένες να προσφέρουν την στήριξή τους στο κυβερνητικό έργο, αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επιδιώκει να μετατρέψει σταδιακά τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και την παιδεία σε εμπόρευμα.

    Να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας! Να δυναμώσει ο αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματα, τα δικά μας και των παιδιών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή!