Τελευταία Νέα

  Συνεχίζουμε μαχητικά!

  Όλοι στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων ενάντια στο μακελειό στην Παλαιστίνη και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο! 

  Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη 

  Συνάδελφε/συναδέλφισσα,

  Οι αποφάσεις δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών, η γενική αντίδραση και κατακραυγή του λαού και της νεολαίας για την «πανευρωπαϊκή φασιστική συνάντηση», οδήγησε έστω και πολύ καθυστερημένα την κυβέρνηση να απαγορεύσει αυτήν την προκλητική επιδίωξη των μαντρόσκυλων του συστήματος. Το έκανε όμως σε μια λογική «Πόντιου Πιλάτου» αφού η Αστυνομία απαγόρευσε κάθε συνάντηση, εξισώνοντας τους εγκληματίες δολοφόνους με τους μαζικούς φορείς του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του εργατικού – λαϊκού κινήματος και στη αντιμετώπιση του φασισμού. Επιβεβαιώθηκε πως μπορούμε και να τους απομονώσουμε και να τους μπλοκάρουμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη, γιατί έχουμε το δίκιο!

  Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια δώσαμε μεγάλες μάχες το προηγούμενο διάστημα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτούς που μετράνε με τα κέρδη τους τις ζωές μας, να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη. Επαγρυπνούμε ενάντια στο «αυγό του φιδιού» που το βγάζουν στο προσκήνιο κάθε φορά που θέλουν να φοβίσουν το λαό. Βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.

  Σε συνέχεια των μεγάλων συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, πραγματοποιούμε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Νέα Ιωνία (πλατεία Σημηριώτη) γιατί έχουμε διαλέξει σωστή πλευρά: Είμαστε με το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να αποκτήσει πατρίδα και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έχει μπλέξει μέχρι τα μπούνια τη χώρα μας στον πόλεμο. Παραδίδει μεταξύ άλλων τη βάση της Ελευσίνας για ορμητήριο των φονιάδων, ενώ προκλητικά λέει πως πρέπει να υπάρχει «λογικό ανθρώπινο κόστος…». Σε πόσες χιλιάδες νεκρά παιδιά φτάνει άραγε το ύψος αυτού του «ανθρώπινου κόστους»;;;;

   Διαδηλώνουμε και απαιτούμε :

  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο μακελειό, να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από τις πολεμικές επιχειρήσεις και να μην δοθεί η Ελευσίνα ως ορμητήριο για τα νέα εγκλήματα του ΝΑΤΟ.
  • Να υλοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και της ελληνικής Βουλής που προβλέπουν την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στην Παλαιστίνη, τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει διαχρονικά να τις θάψουν.

  Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που ήδη είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής στην αντιφασιστική συγκέντρωση να μετατρέψουν την απόφασή τους σε ακόμη πιο ενεργητική συμμετοχή, σε ένα μεγάλο ποτάμι αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο.

  .

  Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

  Το δίκιο το έχουν οι λαοί και θα νικήσουν!