Τελευταία Νέα

  Το ΚΣ της ΟΔΠΤΕ καταγγέλλει την απόλυση για δεύτερη φορά, του συμβασιούχου συναδέλφου μας,  μέλους του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ και Γραμματέα του ΔΣ του ΣΔΠ ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου.

  Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ στην εκπνοή του Ιουνίου και ενώ αρχίζουν οι καλοκαιρινές άδειες προχωράει στην εκ νέου απόλυση του συμβασιούχου συναδέλφου μας, χαρακτηρίζοντας τον αυτή την φορά «περιττό». Θυμίζουμε ότι η απόλυση του συναδέλφου για πρώτη φορά, είχε δρομολογηθεί μετά την συμβολική κινητοποίηση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, μαζί με φοιτητές, μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ. Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των μεγάλων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε για πάνω από 2 μήνες εργαζόμενοι και φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων.

  Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης εργαζόμενων και φοιτητών που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά η κυρίαρχη πολιτική, δεν θα περάσει! Εργαζόμενοι και φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!

  Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να βγάλουν ψηφίσματα στήριξης. Κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.30π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη 4/7 και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ την ίδια μέρα στις 12μ.

  Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας! Να ανανεωθεί άμεσα η σύμβαση του.

  Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Π. Βαϊνά, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

  Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!