Τελευταία Νέα

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ–ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Π.Τ.Ε  ΓΙΑ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018,  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ                              

        Στις 13 Νοέμβρη 2018 ημέρα Τρίτη, δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

  (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Σάββας Παπαδόπουλος ο Ειδικός Γραμματέας Ζηκος Τσανάκας, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φραγκίσκος Βορτελίνος, και έντεκα (11) διοικητικοί υπάλληλοι: Π. Ζούνης, Ι. Χαμόδρακας, Π. Ταμπάκη, Ν. Λάριος, Β. Βαλσαμάκης, Μ. Λυκοβουνιώτη, Σ. Σαλονικίδης, κ. Σπυροπούλου, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και: Δ. Λαμπράκης, Ο. Ζάχου και Ι. Μαντζιάρα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Οι συνάδελφοι διώκονται ποινικά με την κατηγορία ότι: « δεν συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση της 25ης Νοεμβρίου 2013, η οποία έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά όχι καταχρηστική, την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 25-26 Νοεμβρίου 2013 και απείχαν των καθηκόντων τους, συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».  

        Θυμίζουμε ότι η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση εντάσσονταν στο πλαίσιο του μεγάλου, μακρόχρονου, δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι αγωνίζονταν για την ανάκληση των κυβερνητικών αποφάσεων, με τις οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1150 διοικητικοί υπάλληλοι από τα οκτώ (8) μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας και απειλούνταν άμεσα με απόλυση.  Ήταν ένας αγώνας πέρα για πέρα δίκαιος ο οποίος, πέραν της διασφάλισης της θέσης εργασίας των υπαλλήλων αυτών οι οποίοι  τυφλά και αδικαιολόγητα αντιμετώπισαν το φάσμα της ανεργίας στόχευε και στην προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων, καθώς και στην αποτροπή της αποστελέχωσης των ιδρυμάτων αυτών, τα οποία περιέρχονταν κατά κοινή ομολογία σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, γεγονός το οποίο καταδείχθηκε στη συνέχεια. Ο μαζικός και νικηφόρος αυτός αγώνας  συνάδελφοι χαρακτηρίσθηκε από την δυναμική και την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων  και αποτελεί υποθήκη για τους αγώνες των εργαζομένων σε μια περίοδο που πλήττονται βάναυσα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μας. Μια απεργιακή κινητοποίηση η οποία έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμα της στην ιστορία των αγώνων του κλάδου - και όχι μόνο – και εν τέλει δικαιώθηκε με την ψήφιση του N. 4325/2015, o οποίος φέρει και τον τίτλο «αποκατάσταση αδικιών….» και με τον οποίο επανήλθαν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι που βρέθηκαν για είκοσι (20) μήνες σε διαθεσιμότητα.

        Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές κατά των συναδέλφων, έχουν ως στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, με στόχο την υποταγή τους σε παράλογες και εξοντωτικές κυβερνητικές πολιτικές, που ναρκοθετούν τα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη ζωή τους. Διώξεις που φαλκιδεύουν το συνδικαλιστικό αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι αντιστέκονται στις καταστροφικές κυβερνητικές - μνημονιακές πολιτικές. Διώξεις που έχουν ένα καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες.

   

  • Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προφανή συνδικαλιστική δίωξη των συναδέλφων μας και ζητάμε την άμεση ανάκληση της.

   

  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής μας δράσης και υπερασπιζόμαστε σθεναρά και αποφασιστικά το δικαίωμά μας στην ελεύθερη λειτουργία των σωματείων μας, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και στη διασφάλιση της εργασιακής μας υπόστασης. Και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό.

   

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
  • Καλούμε διδάσκοντες, φοιτητές, εργαζόμενους, μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο, να καταδικάσουν τη δίωξη και να στηρίξουν τους διωκόμενους συναδέλφους.
  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες μέλη της, αλλά και όλα τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα να εκδώσουν ψηφίσματα και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συναδέλφους.

  Η Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΎΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-11-2018 ΣΤΙΣ 11.30 Π.Μ.